keskiviikko, 16. maaliskuuta 2016

Talikonvarresta reissuun!

Huomenna teen irtioton tilalta ja matkaan paikallisen kehittämisyhtiö Witaksen järjestämälle reissulle Helsingin Messukeskukseen. Siellä on meneillään Easyfairs Myymälä 2016, e-commerce ja Gastro messut. Edellisen kerran vierailin samaisessa tapahtumassa 2 vuotta sitten, kun verkkokauppa ja tämä sivusto oli vielä suunnitteluvaiheessa. Tänään olen jo somen kautta seuraillut tunnelmia ja tuossa iltanavetalla alkoi oikein mietityttämään, että täältä sitä vaan talikonvarresta ja ”senitsensä” luonnista olisi tarkoitus matkaan lähteä.

Gastro messuilla esitellään ravintola-alan uusimpia tuulia, ja huippukokkeja näyttäisi pyörivän paikalla mielin määrin. E-commerce tapahtumassa käsitellään verkkokaupan ja digitaalisen markkinoinnin ratkaisuja. Näyttäisi olevan jos jonkinlaista hienoa englanninkielistä titteliä porukalla ja tietysti niitä menestyviä verkkokauppoja yms. Väkisinkin hiipii mieleen, että onkohan sitä ihan oikeaan paikkaan menossa.

Yritän nyt kuitenkin karistella vaatimattomuutta pois harteilta. Eikös alkutuottaja mitä suurimmassa määrin ole ruuan kanssa tekemisissä? Eipä sitä ilman meikeläisiä niitä hienoja huippuravintolaitakaan olisi. Viime kerralla tarkoitus oli etsiä myytäviä tuotteita verkkokauppaan ja kenties tilojakin sivustolle mukaan, mutta huomasin kotimaisten näytteilleasettajien olevan vähissä. Jotain sentään jäi haaviin ja löysin Savonlinnan Yrttipajan ihanat mausteet, yrtit ja teet kyseisestä tapahtumasta. Toivottavasti kahden vuoden aikana tilanteeseen on tullut kohennusta ja löydän kenties jonkun uuden kotimaisen elintarvikkeen verkkokaupan valikoimiin. Raaka-aineiden alkuperästä ajattelin myös käydä osastoilla kyselemässä.

E-commercen puolella viime käynnillä kaikki oli uutta ja ihmeellistä, mutta eipä ollut turha reissu. Yhteistyökumppaniksi maksupalvelujen puolelta valikoitui kotimainen Paytrail tästä ”kotinurkilta”, ja valintaan olen tyytyväinen edelleen. Jututin myös kuljetusten tarjoajia ja Googlen porukan kanssa vaihdettiin mainonnasta ajatuksia. Nyt kun kauppaa on reilu 1,5 vuotta jo pyöritetty, niin ehkäpä vähän paremmalla taustatiedolla voi lähteä liikenteeseen. Minkäänsortin ammattilaisia tässä ei kuitenkaan olla ja ihan mielenkiintoista on lähteä katsomaan, miten hommat tuolla isossa maailmassa hoidetaan. Toivottavasti jotain kehitysideoita löytyy tähän omaan tekemiseen.

Huomenna siis turvakärkikumisaappaat vaihtuu toisenlaisiin saapikkaisiin ja reissuun lähden hyvillä mielin. Eiköhän siellä yhdelle maidontuottaja verkkokauppiaallekin tilaa ole.

intohimoinenyritys2