torstai, 23. helmikuuta 2017

Uusi alku

Tauko vierähti hieman pidemmäksi, kuin oli tarkoitus. Ulkopuolisten töiden loppumisen jälkeen on ollut todella vaikea päästä alkuun näissä ”kotihommissa”. Arki omalla tilallamme on rullaillut kyllä menemään normaalisti ja saanut pysymään päivärytmissä jotenkin kiinni. Sain viime viikolla viestin sähköpostiin, ettei sivusto ole toiminnassa ollenkaan. Nyt ongelma on saatu ratkaistua, sivusto käytössä jälleen ja siitä sain tarvittavan sysäyksen lähteä taas viemään muutenkin asioita eteenpäin.

Eli vaikka verkkokauppa lopettikin toimintansa vuoden lopussa, sivusto muuten jatkaa kyllä toimintaansa. Eli voitte edelleen hyödyntää sitä, kun etsitten suoramyyntitiloja, maatilamajoitusta, tapahtumia maatiloilla tai tilavierailukohteita, vaikka lisääntyneen byrokratian takia taidetaan tämäkin homma tehdä kohta mahdottomaksi. Sen verran voin aihetta sivuta, että mielestäni siinä on vissi ero esitelläänkö ihmisille pelkästään eläimiä, jolloin kyseessä on kotieläinpiha vai elinkeinoa (eli tässä tapauksessa ruuantuotantoa), johon eläintiloilla kuuluvat tietysti osana myös eläimet.

Mielelläni siis otan sivustolle mukaan uusia tiloja. Kaikki, joilla jotain palveluja kuluttajille on ovat erittäin tervetulleita. Mukanaolo on ilmaista ja kaikista kätevimmin homma lähtee alkuun, kun minulle laittaa sähköpostia info[at]avoinmaaseutu.fi. Homma ei tarvitse suurta vaivannäköä liittyessä, eikä jatkossakaan, koska minä hoidan jatkossakin kaiken sivuston ylläpidon.

Koska toive, että sivusto maksaisi itse itsensä verkkokaupan avulla ei toteutunut, en pysty suuria satsauksia esim. markkinointiin tekemään, mutta onneksi tämä blogikirjoittelu ja somen käyttö on kuitenkin vielä ilmaista. Ja tässä voitte myös te auttaa kertomalla sivustosta kavereillenne, joita kotimainen ruoka kiinnostaa. Mistä se tulee, miten sitä tuotetaan, ketkä sitä tuottaa, miten tiloihin/tilallisiin pääsee tutustumaan ja miten sitä ruokaa voi suoraan tiloilta ostaa. Tähän kaikkeen sivuston perustin aikoinani vastaamaan ja sillä tiellä jatketaan.

Omalla tilallamme on myös tapahtunut jonkun verran muutoksia. Vähensimme nuorkarjan määrää oleellisesti ja yritämme miettiä tuotannon tulevaisuutta isännän käydessä vuorostaan osapäivätöissä tilan ulkopuolella. Ensi kesänä ei meillä tule olemaan puotia tai muita tapahtumia, vaan mennään pelkillä tilan töillä ja toivottavasti pystymme pitämään muutamia vapaahetkiäkin töiden ohessa. Tästä johtuen luovuimme myös pupuistamme Helgasta ja Akuliinasta, joiden päätehtävä oli vieraiden viihdyttäminen. Heille löytyi oikein mukava uusi koti melko läheltä. Kanat ja lampaat jatkavat vielä jengissä mukana tuottamalla meille itselle puhdasta lähiruokaa. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan, sitä emme todellakaan tiedä, mutta eteenpäin mennään. Ja pelkkää luopumista ei sentään ole elämä ollut, vaan meitä saapui ilostuttamaan n. kuukausi sitten Asman koiramme veljenpoika Gunvald (Eziz Iti Gün).

Oikein ihanaa alkanutta vuotta kaikille ja syökää hyvin!