18.7.2015 Alpakkakurssi

Lähde poimimaan perustietopaketti alpakoiden hoidosta ja kasvatuksesta, sekä koulutuksesta. Käsittelemme kurssilla aihetta ABC-näkökulmasta, eli kurssi on suunnattu henkilöille, joilla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta alpakoista. Emme siis syvenny mm. villanominaisuuksiin kovin syvälle, emmekä käsittele kaikkia mahdollisia sairauksia, saati uppoudu perinnöllisyystieteen maailmaan. Nyt keskitymme tutustumaan alpakkaan eläimenä ja mitä meidän pitäisi ainakin tietää ennen kuin harkitsemme alpakan hankintaa. Mitä alpakka tarvitsee? Minkälaiset tilat ovat alpakalle soveltuvat ja miten muodostamme laumoja? Mitä haluan omalta alpakaltani, kuinka teen eläinvalinnat? Mistä eläimiä kannattaa hankkia? Toimimme hyvässä yhteishengessä alpakkatilojen kanssa ympäri Suomen ja tilamme kuuluu molempiin yhdistyksiin (Suomessa on kaksi alpakoihin perehtynyttä toimivaa yhdistystä jotka ylläpitävät mm. omia eläinrekistereitään). Kurssi antaa sinulle hyvän perustietopaketin ja ns. avaimet alpakkamaailmaan! 😉 Tervetuloa!

KURSSIOHJELMA:
(MOLEMPINA PÄIVINÄ KLO 10-15)
Kurssiohjelma koostuu kahdesta päivästä. Ensimmäinen päivä (lauantai) käsittelee perustietoja, käymme läpi kurssimateriaalin , joka varausmaksun maksettuasi lähetetään Sinulle sähköpostiin tutustuttavaksi. Voit tulostaa materiaalin mukaasi kurssille, mutta se ei ole välttämätöntä. Varaa mukaasi muistiinpanovälineet mahdollisia merkintöjä ja huomioita varten. Tapaamme alpakat. Teemme mielikuvaharjoituksen, jonka avulla pyrimme hahamottamaan tunnelman, jolla meidän pitäisi alpakkaa lähestyä ja siirrymmä harjoittelemaan rutiininomaisia hoitotoimenpiteitä tallitiloihin. Kuinka esimerkiksi alpakan kynsiä leikataan ja miten puetaan riimu? Mitä pitää tietää alpakasta kun lähdetään kulkemaan sen kanssa ja miten alpakkaa talutetaan? Lauantaina menemme yhdessä syömään joko paikalliseen riistaruokaravintolaan, Gasthaus Matinliisaan, tai perinnekahvila Savipakariin. Ruokailu on omakustanteinen. Myös omat eväät voit ottaa mukaan.

Toinen päivä (sunnuntai) on aktiivipäivä, jolloin teemme retken Joutsijärvelle ja palattuamme takaisin tilalle, voi jokainen halukas kokeilla myös alpakka-agilityä. Varaa mukaasi nuotiolla nautittavat laavueväät. Keskustelemme eläinvalinnoista myös toiminnallisuuden näkökulmasta ja pohdimme alpakoiden mahdollisuuksista yritystoiminnassa.

Kurssilla on kahvitarjoilut! Kurssilla mahdollisuus ostaa myös alpakanvillatuotteita.

Hinta: 50€/päivä/hlö

Varaukset: 045 1398 374 / Carita Saarinen tai humisevaharjukullaa@gmail.com

HUOMIOI, että perimme varauksen yhteydessä varausmaksun 50€, joka vähennetään lopuksi kurssihinnasta. Varausmaksua ei palauteta jos peruuntumisia tulee. Näin pyritään välttämään turhat varaukset. Jos tulet molempiin päiviin, voit maksaa toisen päivän osallistumisen kun saavut paikalle.

TÄMÄ ON KESÄN VIIMEINEN KURSSI, JOTEN VARMISTA PAIKKASI! PAIKKOJA ON RAJOITETUSTI!

Aika 18.7.2015 klo 10:0019.7.2015 klo 15:00 / Wuthering Heightsin tila ”Humiseva Harju”, Kullaa, Ulvila