21.6.2015 Lehmäleiri

Lehmäleiri on suunnattu kaikille maalaiselämästä ja luonnosta kiinnostuneille. Leiri järjestetään Ilomantsin Maukkulassa yhteistyössä Maukkulan Mustikkamäen ja Piipposen maatilan kanssa. Leiriläiset pääsevät aitoon maalaisympäristöön tutustumaan maatilan elämään ja töihin lehmien lypsämisestä, eläinten ruokkimisesta ja lannanluonnista lähtien.

Teemaeläimenä leirillä on kyyttö eli itäsuomenkarjan lehmä. Piipposen maatilalla on kyyttöjen lisäksi muun muassa lampaita, vuohia, kanoja ja hevosia, kaikki suomalaisia alkuperäisrotuja. Maatilan eläimet ovat luotettavia ja kesyjä, joten niiden kanssa pärjää tottumattomampikin.

Leiriläiset saavat täyden ylläpidon paikallisesta matkailu- ja pitopalveluyrityksestä Maukkulan Mustikkamäeltä, joka sijaitsee noin viidensadan metrin päässä Lehmäleirin maatilasta. Mustikkamäen Anita-emäntä tarjoaa hyvää ja terveellistä kotiruokaa sekä itseleipomaansa ruisleipää ja pyöräyttää joskus leiriläisten iloksi karjalanpiirakoita, vatruskoita tai muita herkullisia leipomuksia.

Lehmäleirit tekevät alkuperäisrotuja tunnetuiksi ja auttavat siten osaltaan niiden säilymistä. Moni leiriläinen on hankkinut oman kotitarvelehmän ihastuttuaan Piipposen maatilan sympaattisiin kyyttöihin. Kaikki leireille osallistuneet ovat pitäneet paljon leireistämme, ja monet tulevat kokemaan tämän elämyksen uudestaan vuosi vuoden jälkeen. Toivotamme kaikki maaseudun ja eläinten ystävät tervetulleeksi leireillemme!

Aika 22.6.201525.6.2015 / Lehmäleiri, Maukkula, Ilomantsi