Nevalan Maatila Lapinlahti, Itä-Suomi

  • Majoitus: ei
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Anju ja Antti Nevalainen
Martikkalansaari 67,
73100 Lapinlahti

Näytä kartalla →

Puhelin
045 610 2021

Sähköposti

Kotisivu
www.nevalanmaatila.fi →

Facebook
www.facebook.com →

Nevalan Maatila sijaitsee Pohjois-Savossa, Lapinlahden Martikkalan kylässä. Tilamme emolehmät laiduntavat upeissa järvimaisemissa. Tuotamme korkealaatuista, mureaa ja herkullista pihvilihaa.

Tällä hetkellä tilalla on 60 emolehmää ja maksimissaan noin 80-päinen karja plus vasikat, joilla on mahdollisuus ulkoiluun kesät talvet. Päärotuna meillä on Hereford, mutta meiltä löytyy myös Aberdeen angus, Simmental ja Charolaisrotuisia nautoja. Eläimet ruokitaan korkealaatuisella, puhtaalla luomurehulla. Kaikki eläimet saavat olla kesän laitumella ja osa naudoista pääsee pieneen saareen luonnonniitylle. Talvella lehmillä on pääsy metsätarhaan.

Tilallamme lehmät poikivat keväällä ja alkukesästä. Lehmät vasikoineen pääsevät keväällä laitumelle ja sonnipojat Doping ja Frank päästetään lehmien mukaan juhannuksen alla. Näin saadaan poikimiset ajoittumaan keväälle. Emo hoitaa ja imettää vasikkaansa noin seitsemän kuukautta, jonka jälkeen vasikat vieroitetaan emoistaan. Osa vasikoista lähtee välitykseen ja osa jää tilalle kasvamaan lihantuotantoa varten.

Peltoja on viljelty luomuna vuodesta 2009 asti ja karja siirtyi luomuun vuonna 2015.

Harjoitamme lihan suoramyyntiä ja tilallemme on ennakkoon sopimalla mahdollista tulla tutustumaan emojen ja vasikoiden arkeen!

Kommentteja