Pappilanpuiston luomutila Jokiniemi (Loppi), Etelä-Suomi

  • Majoitus: ei
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: ei

Yhteystiedot

Nyynäistentie 35,
12640 Jokiniemi (Loppi)

Näytä kartalla →

Puhelin
Hasse 050 5305602
Jouko 050 5305601

Sähköposti

Kotisivu
www.pappilanpuisto.net →

Facebook
www.facebook.com →

Tuotteitamme ovat: tuore kyytönliha, tuore lampaanliha, lihajalosteet mm. palvipaistit ja makkarat, lihasäilykkeet, kananmunat, kasvikset ja juurekset.

Tuotteet myydään: suoramyyntinä tilalta, ruokapiirille, suurkeittiöille ja ravintoloille, jälleenmyyntiin.

Pappilanpuisto on entinen Lopen seurakunnan virkatalo, kappalaisen puustelli. Tilan päärakennus on rakennettu 1871. Nykyisille omistajilleen tila siirtyi 1994 ja sitä ennen pappilassa ehti asua 12 eri kappalaista. Pappilanpuisto ei siis ole peritty sukutila, vaan seurakunnalta ostettu. Olemme maallemuuttajia.

Ensimmäisenä kesänä ostimme 5 kanaa ja kaksi kissaa, seuraavana 3 kyyttöä, kaksi koiraa ja yhden porsaan. Tuotantosuunta oli silti pitkään hakusessa, sillä aluksi viljelimme vuosikausia leikkokukkia omaan kukkakauppaan (Andante) Helsingin ydinkeskustassa. Samaan aikaan kyyttökarja kasvoi ja hankittiin lampaita ja lisää kanoja.

Muutos tapahtui keväällä 2009 kun Andante myytiin ja ainoaksi tulonlähteeksi jäi Pappilanpuisto. Karja oli kasvanut satapäiseksi ja lampaita oli yli 60. Raivattiin ja rakennettiin ja hankittiin lisää peltoa. 2010 koko tila siirrettiin luomutuotantoon ja keväällä 2012 saimme luomustatuksen.

Luonnonmukainen tuotanto tuntuu nyt oikealta vaihtoehdolta vaikka tiedämmekin, että tavanomaisessa tuotantotavassa pääsisi paljon helpommalla. Eläinten eettinen kohtelu, luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen ja energian säästäminen painavat kuitenkin enemmän. Esimerkit löytyvät läheltä: pappilan itärinne on laidunnuksen ansiosta muuttunut pusikosta kedoksi, jossa kasvaa puna-ailakkia, ketoneilikkaa ja ahomansikkaa. Lähes umpeen kasvaneesta länsirinteestä on muutamassa vuodessa tullut lehtomainen koivikko. Sama tapahtuu kaikkialla kun eläimet päästetään laitumelle. Siksi Pappilanpuiston kyyttöjä ja lampaita nähdään kesäisin laiduntamassa valtakunnan tärkeimpiä perinnebiotooppeja mm. Helsingin Viikissä ja Espoon Nuuksiossa.

Kommentteja