Perkkiön tila Paimio, Etelä-Suomi

  • Majoitus: ei
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: ei

Yhteystiedot

Tony Kajander
Laarimäentie 65,
Paimio

Näytä kartalla →

Puhelin
040 553 0427

Sähköposti

Kotisivu
perkkiontila.nettisivu.org →

Facebook
www.facebook.com →

Perkkiön tila kasvattaa suomalaisia maatiassikoja Varsinais-Suomessa Paimion kaupungissa.Tilaa hoitaa kuusihenkinen lapsiperhe.

Tilan toiminnassa pyritään huomioimaan ympäristövaikutukset ja eläinten hyvinvoinnin. Pellot ovat suorakylvössä ja kasvipeitteisiä ympäri vuoden. Suorakylvöön on siirrytty alkuvaiheessa, sen tullessa Suomeen, koska se vähentää ravinteiden valumia, parantaa maanrakennetta ja lisää lajien monimuotoisuutta. Suorakylvöön siirtymisen jälkeen mm. ruisrääkkä on jokavuotinen vieras ja töyhtöhyyppien määrä on lisääntynyt.

Emakot ja kasvavat liha- ja siitossiat elävät olki-turvepihatoissa tilavissa oloissa ja  kesäisin sioilla on ulkoilumahdollisuus. Emakot myös porsivat vapaana hyvin kuivitetuissa karsinoissaan.

Siat ruokitaan omalla ja naapureilta ostamallamme viljalla, johon on lisätty ravinteita. Tilalla käytetään härkäpapua ja hernettä valkuaislisänä, tällöin koko rehu on tuotettu lähialueella. Tilalla uskotaan vahvasti viljaruokinnan paremmuuteen käsiteltyihin tehdasrehuihin verrattuna. Liikunnan määrästä ja hyvästä ravinnosta johtuen eläimet pysyvät terveinä ja porsimiset sujuvat ongelmitta, joten lääkityksiä tarvitaan sikalassa äärimmäisen harvoin. Tila ei myy lääkittyjen sikojen lihaa suoraan tilalta.

Perkkiön tilalta löytyy myös suomenlammaskatras. Lampolatiloihin mahtuu tilavasti elelemään noin 50 uuhta. Kesällä kaikki lampaat koristavat maisemaa laitumella, josta saavat myös ruokansa. Syksyisin teurastettavat karitsat ovat laitumella kesän auringossa kasvaneet. Karitsointi on ympärivuotista ja myös ns. pääsiäiskaritsat pääsevät ulkoilemaan kelin mukaan.

Tarkemmat ohjeet lihan tilaukseen ja hinnasto löytyy nettisivuilta.

Kommentteja