Sahinahon hunajatila Saarijärvi, Keski-Suomi

  • Majoitus: ei
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Jorma Sahinaho
Ranta-Hänniläntie 161,
43100 Saarijärvi

Näytä kartalla →

Puhelin
0400 958 752/Jorma
0400 641 727/Tiina

Sähköposti

Kotisivu
www.sahinahonhunaja.wordpress.com →

Facebook
www.facebook.com →

Sahinahon Hunajatila – mehiläistarhausta Saarijärven salomailla

Sahinahon Hunajatilalla on harrastettu mehiläistarhausta ja hunajantuotantoa vuodesta 1984 lähtien. Mehiläistarhaus on luonnonläheinen ja mielenkiintoinen harrastus. Jo pienellä mehiläispesämäärällä voi pitää oman talouden hunaja omavaraisena. Hoitotyössä saa myös seurata mehiläisten ihmeellistä maailmaa ja luonnon omaa kiertokulkua. Jorman harrastuksena alkanut mehiläisten hoito kotikylällä on vuosien myötä laajentunut. Tällä hetkellä pesiä on noin 80 Saarijärven lähiympäristössä. Vuonna 2012 aloitimme mehiläistarhauksen myös Jyväskylän kaupunkialueella.

Tuotamme monikukka- ja lajihunajia, jotka pakataan linkoomo tilojen yhteydessä. Pakkaamme monikukkahunajan pääosin kiteytettynä 450 g lähihunaja tai kuningatar hunaja purkkeihin. Hunaja on kiteytetty hienokiteiseksi mallihunajan avulla. Huoneen lämmössä säilytettynä se pysyy pehmeänä ja helposti lusikoitavana. Pienempiä määriä monikukkahunajaa pakataan myös juoksevana kotitarhan 350 g puristepulloon. Lajihunajat pakataan juoksevana 150 g ja 250 g lasipurkkeihin. Sadonkorjuun aikaan hunajaa voi ostaa myös omiin astioihin.

Kaikki pakkaamamme hunaja on lähtöisin omilta tarhoiltamme. Vaalimme huolella hunajan matkaa kennosta purkkiin. Hunajamme ovat saaneet laadustaan myös valtakunnallisessa SML:n järjestämässä Suomen paras hunaja -kilpailussa.

Hunajan tuotannon lisäksi keräämme myös siitepölyä, suomalaista superfoodia. Keruu, pakastus, kuivaus ja puhdistus prosessin jälkeen siitepölyrakeet purkitetaan lasipurkkeihin, pakkauskoko 60 g. Siitepölyä voidaan käyttää lisäravinteena ja sillä on tutkimusten mukaan saavutettu hyviä tuloksia mm. koivu allergian hoidossa.

Mehiläisten hoidon ohessa kasvatamme mehiläiskuningattaria myyntiin. Meillä on yli kymmenen vuoden kokemus paikallista kantaa olevien italialaisten ns. Pyjä-emojen, kasvatuksesta.

Tarvittaessa toimitamme lähialueen viljelijöille mehiläispesiä pölytyspalveluna.Maistuisiko makea tai kiinnostaisiko mehiläisten jännittävä maailma?Soita Jormalle tai Tiinalle ja sovi aika hunajan maisteluun. Meillä on aina tarjolla maistiaisia. Pakattua hunajaa ja siitepölyä voi ostaa suoraan tilalta ympärivuotisesti.

Pihapiirissämme on myös pieni mehiläistarha, jossa on kesäisin mahdollista tutustua mehiläisten elämään.

Kommentteja