Toivon Tila Halikko, Etelä-Suomi

  • Majoitus: kyllä
  • Ruokailu: kyllä
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Toivon Tila
Ammakontie 130,
24910 Halikko

Näytä kartalla →

Puhelin
050 5824645 / Olli-Pekka
050 518 0896 / Hannele

Sähköposti

Kotisivu
www.toivontila.fi →

Facebook
www.facebook.com →

Toivon Tila on monitoiminen maaseutuyritys: kasvinviljelyä, matkailupalveluja, neuvontaa ja uusiutuvaa energiaa.

Erityisen tervetulleita tilallemme ovat hankkeiden, viranomaisten, asiantuntijoiden ja yhdistysten ryhmät. Kun tarvitset ryhmällesi maatilaa, jossa tutustua maatalouden ympäristö- ja kasvinviljelyasioihin, ota yhteyttä meihin. Esittelemme mielellämme myös tilamme muita toimintoja, kuten käsityökurssi- ja matkailupalveluita. Järjestämme käynnin yhteyteen ryhmällesi kotoisan ja edullisen kahvihetken, aina ajankohtaan sopivin ja kotona tehdyin leivonnaisin. Samalla käynnillä voitte tutustua käsityötuotteiden tarjontaan ja tehdä ostoksia Toivon Vintillä. Saunahetki savusaunamme pehmeissä löylyissä onnistuu tarvittaessa. Kysy myös mahdollisuutta lammastilavierailuun.

Toivon tila sijaitsee Salon Halikossa, jossa Ruposet aloittivat tilanpidon vuonna 1949. Nykyinen isäntä Olli-Pekka Ruponen otti ohjat käsiinsä vuonna 1996. Halikonjoen tuntumassa sijaitsevalla tilalla on peltoa 80 ha, josta omaa on 45 ha. Viljelykasveina on mm. syysvehnää ja öljykasveja sekä kevätviljoina ohraa ja kauraa. Tilan isäntä tekee omien peltotöiden ohessa koneurakointia sekä neuvontaa alueen muille tiloille ja mm. ympäristöhankkeille. Uusimpana toimintona tarjoamme mahdollisuuden uuden lain mukaiseen kasvinsuojelukurssiin ja -tutkintoon. Teemme viljelytoimet ympäristön hyvinvointia vaalien ja toimet päivitetään vuosittain tilamme ympäristöesitteeseen. (Esitteen löydät kotisivuiltamme.)

Toivon Tilan emäntä Hannele järjestää käsityökursseja (mm. lasten synttäreitä) sekä valmistaa ja myy tekemiään lahja-ja käyttötavaroita Toivon Vintillä. Tarkempaa tietoa kursseista ja tapahtumista löydät kotisivuiltamme ja Facebook-sivulta.

Tilan toiminnoista osan muodostavat matkailupalvelut. Tilalla on vuokrattavana lomamökkejä ja savusauna virkistyskäyttöön. Toivon Tilalla on myös kotimaisen uusiutuvan energian myyntiä polttopuiden muodossa. Suurin osa raaka-aineesta tulee omalta 40 ha:n metsäalalta. Metsässämme pääset tutustumaan n. 8 ha suuruiseen vapaaehtoisesti suojeltuun purojen, jyrkänteiden ja harvinaisten kasvilajien muodostamaan ympäristötukialueeseen.

Toivon kaupasta pystyy ostamaan tilan tuotteita.

Tervetuloa Toivon Tilalle!

Hannele ja Olli-Pekka Ruponen

Kommentteja