tiistai, 26. huhtikuuta 2016

Käyttökokemuksia T-BBQ:n chilikastikkeista

Näin tänään T-Barbequen Teemun päivityksen, jossa asiakas oli kovasti kehunut hänen tuotteitaan, mutta ei oikein tiennyt miten niitä voisi käyttää. Ajattelin auttaa miestä mäessä ja kertoa omia käyttökokemuksia näistä loistavista chilikastikkeista.

Lyhyesti voisi sanoa, että T*Mun chilikastikkeita voi käyttää ihan ketsupin tapaan (eli melkein kaikkeen.). Meidän perheen ruokapöytään Lempeän chilinen, Sauna tai Pekoni-punasipuli -kastike kuuluvat melkeinpä päivittäin. Itse tykkään käyttää niitä vasta valmiin ruuan päälle makua antamaan (lihalle, kalalle, kasvisruokiin, munakkaalle, lämpimille leiville…), niin pystyy säätelemän tulisuuden määrää parhaiten eri perheenjäsenille sopivaksi. Toki niitä voi yhtä hyvin lisätä valmistusvaiheessa erilaisiin kastikkeisiin tai marinadeihin. Teemun tekemä Mac ’n Cheese oli muuten ihan älyttömän hyvää ja siihen oli käytetty Paprika -kastiketta.

Eilen valmistin esimerkiksi intialaista voikanaa. En laittanut valmistusvaiheessa ollenkaan chiliä ja vasta lautaselle sitten T*Mun lempeän chilistä oman maun mukaan annoksen päälle.

voikastike

Ja makuvaihtoehtoja kastikkeissa löytyy moneen makuun. Lempeän chilinen on nimensä mukaan miedohkon tulinen. Potkua kuitenkin siitäkin löytyy sen verran, että lapsille sitä on turha (ainakaan meillä) tarjoila. Sauna -versiossa on mukana savun makua ja tämä on loistavaa esim. grilliruokien kanssa. Haba on astetta tulisempi ja Nagasta nauttivat hc-chilifanit. Pekoni-punasipuli on miedoimmasta päästä ja erinomaista esim. turkkilaiseen jogurttiin sekoitettuna lisäkkeenä ruualle kuin ruualle. Paprika on nimensä mukaisesti tuhdisti paprikan makuinen. Kastikkeet muuten ovat lisäaineettomia ja gluteenittomia.

Lopuksi täytyy vielä mainita Teemun loistavat siirapit. Meidän ykkössuosikiksi on noussut Tervasiirappi, jota voi käyttää niin makeiden kuin suolaisten syötävien päällä. Muutamia käyttökohteita mainitakseni: jäätelö, letut, kylmäsavulohi, grillipihvi, maustamaton jogurtti, miksei siitä tulisi myös hyvä shotti ja meillä sitä on syöty myös jouluna riisipuuron päällä. 🙂

terva