lauantai, 9. huhtikuuta 2016

Voimaleipä

Tänään pitkästä aikaa pidin leivontapäivän. Sain siihen inspiraation Lintutila Siltajoen Sirkuksen Mariannen vierailusta. Keskustelimme tänään mahdollisesta yhteistyöstä sivuston tiimoilta ja varsin hyviä ideoita heittelimmekin ilmoille. (Ja sain muuten tuliaisiksi viiriäisenmunia!)

Aloitin aamulla sämpylätaikinasta ja heittelin sekaan sellaisia aineksia, että tuli heti mieleen tämän reseptin julkistaminen muidenkin testattavaksi.(Maku piti tietysti tarkastaa ensin.) Nimesin nämä voimaleiviksi.

Voimaleipä

5 dl vettä
1 rkl siirappia
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1,5 rkl kuivattua nokkosjauhetta (Mesiheinä)
0,5 dl hamppurouhetta (Hamppufarmi)
n. 7 dl sämpyläjauhoja
3 rkl Myssyfarmin rypsiöljyä
päälle: Wähkilän makujen Villisuolaa

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Laita kulhoon n. desi jauhoja, hamppurouherouhe ja nokkosjauhe. Kaada kuuma vesi kulhoon jauhoseoksen päälle ja sekoita. Lisää siirappi, öljy ja loput jauhot alustaen. Lisää loppuvaiheessa suola. Jätä taikina kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle n. tunniksi. Sen jälkeen vaivaa taikinaa vielä hetki ja levitä se taputtelemalla pellille. Aja se taikinapyörällä neliöiksi ja rouhi päälle Villisuolaa ja halutessa vaikka seesaminsiemeniä. Kohota vielä hetki ja sitten paista 225 astetta n. 15 min.

Tämän lisäksi leivoin Maku-lehden hyväksi havaitulla ohjeella mutakakun. Ja sitten kokeilin vielä kaurakeksejä, joille kävi näin…

12987043_10153707722198167_8748708622449575506_n

Aina ei voi onnistua, mutta kaikki kyllä maistui hyvältä.