tiistai, 14. kesäkuuta 2016

Kesäpäivän kiireitä (päiväni kuvina)

Eilen aamulla, kaikessa rauhassa aamunavetoinnin jälkeen, suunnittelimme työharjoittelijamme kanssa päivän askareita, kun isäntä tuli rehunajosta kysymään ketä kiinnostaisi keikka Suolahdessa. Traktori antoi oireita, että kohta tyssää kokonaan vuoden tärkein työrupeama ja oli syytä lähteä heti varaosan hakuun. Opastin harjoittelijalle tuotteiden lisäämisen verkkokauppaan (mm. gluteenittomia kaurahiutaleita, lehmärunokirja, kukkarolaukkuja jne…) ja lähdin matkaan.

Ensimmäinen stoppi oli siis Suolahdessa Valtran tehtaalla. Vähän emäntä pyöri siellä kuin ö aapisen laidassa, mutta infosta ystävällisesti autettiin minua eteenpäin. Niin vaan löysin tieni varaosien noutoon ja nopean palvelun ansiosta pääsin pian jatkamaan matkaa.

valtra

Tarkoitus oli kiertää Kivijärven kirkonkylän kautta kotiin. Ensimmäinen stoppi Kivijärvellä oli Elina Salmi-Lampilan vasta perustaman Kuosiverstas -yrityksen työhuone. Elina on suunnitellut tilallemme oman kangaskuosin ja kävin hakemassa teettämäni trikoorullan kotiin. (Kangasta voi halutessaan tilata Talviasten tilan fb-ryhmän kautta.) Elina suunnittelee kauniita kuoseja ja avaa oman verkkokaupan kankailleen vielä tämän kesän aikana. Lisäksi hän on teetättänyt muutamasta kuosista erilaisia tuotteita ja niitä otin samalla mukaan lisättäväksi avoinmaaseutu.fi verkkokauppaan. Nyt sieltä löytyy mm. keittiöpyyhkeitä ja tarjottimia Esikko & Pirunpelto -printillä.

kuosiverstas

Sitten hyppäys verkkokauppiaasta maanviljelijäksi ja hain Se-Le Metallin hallilta työkalun traktorin varaosan vaihtamiseksi. Kivijärven Se-Le Metalli on auttanut meitä monenlaisissa metalliin- rautaan ja alumiiniin liittyvissä pulmissa. Viimeksi hitsailtiin etukuormaajaa. Lantaritilät ja portteja navettaan on siellä myös valmistunut.

selemetalli

Ja sitten taas eteenpäin! Viimeinen pysäkki oli Kalmarin tilalla, josta hain Highland säilykkeitä verkkokaupan valikoimiin. Samalla pääsin hetkeksi ihastelemaan näitä hauskoja karvalehmiä. Lauman kantaemäkin esittäytyi komeine sarvineen, mutta pari päivää aiemmin poikimansa vasikan se piti visusti piilossa.

highland2

highland

Sitten kohti kotia. Nälkä kurni jo vatsassa ja siirryin suoraan kokin hommiin. Ruokalistalla kreikkalaistyylisiä lihapullia. Maustoin lihapullataikinan mintulla, mustapippurilla, suolalla ja sitruunamehulla. Lisäksi fetasalaattia ja turkkilaisesta jogurtista tehtyä chilikastiketta. Vatsa täynnä oli hyvä lähteä iltanavetoille! Isäntäkin sai traktoriin osan vaihdettua ja rehunajo ei keskeytynyt kovinkaan pitkäksi aikaa.

lihapullat

rehuteko

lypsyllä

Illalla vielä keittelin raparperichutnya, johon olin ystävältä viikonloppuna varannut ison kasan varsia. Tällä aikaa työharjoittelijamme Aino lisäsi sivustolle kolme uutta tilaa, joissa kaikissa pääsee tutustumaan kotimaiseen ruuantuotantoon. Varsin tehokas päivä! (Tänään sitten rentoudutaan kasvimaan parissa.)

chutney