tiistai, 12. heinäkuuta 2016

Vaikeita päätöksiä

Niin oman tilamme kuin sivustonkin kohtaloa on pohdittu jo pitkään. Ruuantuotannolla ja maatiloilla on Suomessa käsillä vaikeat ajat, tilojen lopettamisuutisia saa lukea päivittäin. Meillä mietinnässä on ollut toisen työpaikka tilan ulkopuolella, ja vähän yllättäen minulle tarjoutui siihen nyt tilaisuus. Koska sivusto on tehnyt aikamoisen loven tilipussiimme, myös sen tulevaisuutta on väännelty ja käännelty. Maatilojen osalta sivusto toki jatkaa toimintaansa normaalisti, mutta suurin rahareikä ja myös eniten aikaa vievin osa eli verkkokauppa on nyt tullut (ainakin tässä muodossa) tiensä päähän.

Aloitan varaston loppuunmyynnin heti ja tavaraa myyn niin kauan, kuin sitä varastossa on. Elintarvikkeet -50% ja muut tuotteet -30%. Asia harmittaa, koska edelleen pidän ideaa vain kotimaassa valmistettujen pienyritysten ja maatilojen tuotteiden verkkokaupasta hyvänä. Toteutus ei sitä ollut, ja asiakkaita ei löytynyt riittävästi pitämään toimintaa käynnissä. Näin ollen myös oma motivaatio ja jaksaminen on ollut kortilla. Pienyritysten on edelleen vaikea saada tuotteitaan myyntiin isoihin kauppoihin ja verkkokaupan avulla levikki olisi saatu koko valtakunnan kattavaksi. Nyt on jonkun muun vuoro yrittää, ja toivottavasti oikeanlainen kanava tähän vielä löytyy.

Alennuskoodit verkkokauppaan: elintarvikeloppu ja tavaraloppu
Niitä voi käyttää myös yhtäaikaa ja koodit laitetaan ostoskorissa Kuponki -kohtaan.

Verkkokauppaa saatan jatkaa syksymmällä, mutta huomattavasti pienimuotoisemmin ja valikoidummalla tuotevalikoimalla. Mutta sitä pohdin tässä muutamina tulevina kuukausina.
Tilapuoti on auki vielä elokuun ensimmäisellä viikolla (jos tavaraa riittää.) Aukioloajat päivitän Talviaisten tilan Fb-ryhmään. Blogi jatkaa myös elämäänsä sitä mukaan, kun aiheita päähäni putkahtaa ja sanomisen tarve tulee. Uusia tiloja sivustolle lisään jatkossa sekä kerron maatilojen kuulumisia ja tapahtumia avoinmaaseutu.fi fb-ryhmässä sekä Twitterissä samaan tapaan kuin tähänkin asti. Keskittymisen painopiste on nyt kuitenkin enemmän oman tilan pyörittämisessä uuden työni ohella. Kiitos kaikille ihanille asiakkaille!

Ostakaa kotimaisia tuotteita ja ostakaa niitä mahdollisimman paljon suoraan tuottajilta, koska siihen on ihan hyvät mahdollisuudet.

IMG_1824-001