14.5.2016 Alpakkakurssi

Alpakanhoidon ABC

Peruskurssi alpakoista kiinnostuneille ja niiden hankintaa harkitseville, sekä jo alpakoita omistaville ihmisille. Käymme läpi perusasioita eläinlajista itsestään, sen oikeanlaisesta hoidosta, ruokinnasta, vähän sairauksista, laumajärjestelyistä, luonteesta ja käsittelystä, kasvatuksesta ja jalostuksesta, vastuullisesta eläintenpidosta ja mitä alpakoiden kanssa voi tehdä.
Pohdimme omia visioita, sekä erilaisia vaihtoehtoja nähdä alpakka osana perhettä ja myös osana liiketoimintaa. Alpakka on oivallinen eläin tuomaan lisäansiota maatiloille. Teemme paljon harjoituksia eläinten kanssa, mm. opettelemme leikkaamaan alpakoiden kynsiä ja pukemaan riimua ja taluttamaan. Käymme läpi koulutuksen alkeita. Toisena päivänä teemme alpakoiden kanssa retken luontoon, jolloin pääsemme vielä vapaammin olemaan yhdessä eläimen kanssa ja tutustumaan sen luonteeseen ja olemukseen. Näin myös opimme rentoutumaan ja nauttimaan yhteisestä ajasta eläinten seurassa. Humisevan Harjun kursseilla painotamme rauhoittavan ja hyväksyvän läsnäolon merkitystä ollessamme eläinten seurassa ja tehdessämme niille hoitotoimenpiteitä.

Kurssin sisällöstä ja järjestämisestä vastaa kasvattaja Carita Saarinen ja kurssimateriaali on koostettu käyttäen lähteinä sekä kotimaista, että ulkomaista tietokirjallisuutta ja luotettavia nettilähteitä, sekä ulkomaisia ja kotimaisia kasvattajia. Kurssin sisältöön on haluttu saada mahdollisimman käytännönläheinen, maalaisjärjellä varustettu, helppotajuinen kasvattajan näkökulma.

Kurssilaisille on varattu 10 hlö:n lomamökki Haapijärven rannalta Onnenkoskelta, vain n. 10 min ajomatkan päästä tilaltamme. Mökki on kurssilaisten käytössä peräti 3 päivää alkaen 13.5 (perjantai) klo 16, kestäen sunnuntaihin 15.5 klo 12 saakka. Mökki on hyvin varusteltu ja nykyaikainen, täydellinen astiasto, pyykinpesu- ja astianpesukoneet löytyy. Sisällä päämökissä on sähkösauna ja rannassa saunamökissä perinteinen puusauna, joita voivat kurssilaiset vapaasti lämmittää. Omia vuodevaatteita ja pyyhkeitä et tarvitse, sillä kaikki on valmiina paikanpäällä. Mökkikylän yhteydessä palvelee idyllinen kahvio Onnenkoski, joka tekee maittavat kotilounaat joka päivä ja palvelee aina klo 9-17 saakka. Kurssilaiset saavat Onnenkosken lounaista -10% alennuksen ja erityisruokavalioista ja muista toivomuksista voi ilmottaa etukäteen kahviolle. Kurssilla myynnissä myös ihania alpakkatuotteita!

Koko kurssipaketti nyt hyvin edukkaaseen hintaan, eli kahden päivän kurssi tasokkaalla majoituksella vain 260€!

Varaa paikkasi heti! Varauksen yhteydessä saat varausmaksulaskun, joka on 100€. Sen maksettuasi olet varmistanut paikkasi kurssilta sekä majoituksen kurssin ajaksi.

Huom: Varausmaksua ei palauteta mahdollisen peruuntumisen sattuessa. Jos sairastut, tai sinulle tulee muunlainen äkillinen este, voit siirtää osallistumistasi seuraavalle kurssille. Seuraa kurssitarjontaamme. Huolehdithan, että omat tapaturmavakuutuksesi ovat voimassa kurssille saapuessasi.

Tarkempi aikataulu ja kurssimateriaali lähetetään sinulle sähköpostitse. Kurssimateriaalin voit halutessasi tulostaa mukaasi. Kurssi alkaa teoriaosuudella, joka aloitetaan klo 10.00 alkaen lauantaina. Kurssipäivät ovat 6h pituisia ja ajoittuvat kumpanakin päivänä klo 10-16. Lämpimästi tervetuloa viettämään vuoden hauskinta kurssiviikonloppua Humisevaan Harjuun! 😉

Aika 14.5.2016 klo 10:0015.5.2016 klo 16:00 / Wuthering Heightsin tila ”Humiseva Harju”, Ahlainen, Pori