Jutilan Tila Narva, Länsi-Suomi

  • Majoitus: kyllä
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Sami ja Tiina
Myllytie 92,
37370 Narva

Näytä kartalla →

Puhelin
Sami 040 585 5837
Tiina 040 521 6855

Facebook
www.facebook.com →

Jutilan tila sijaitsee Vesilahden kunnassa Narvan kylän Pöyhölässä. Tila on antanut toimeentulon sukupolvien ajan asukkailleen. Tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos syksyllä 2000 jolloin Sami osti tilan isältään.

Jutilassa viljellään pääasiassa kauraa ja ohraa lisänä on laitumia ja rehumaita. Tilalla on pieni sikala, jossa possut tunnetaan naamasta. Ylämaankarjaa tuli tilalle keväällä 2014.

Isäntä Sami urakoi myös tilan ulkopuolella. Kesäisin on jonkin verran urakkapuintia ja viljankuivausta naapureille omien viljojen lisäksi. Hänellä on talvisin lumenaurausta sekä jonkin verran sähkötyötä toisen yrittäjän palveluksessa. Emäntä Tiina on tilan ulkopuolella työssä täysipäiväisesti. Emäntä työskentelee tilalla  minkä palkkatyöstään ehtii.

Tilan päärakennus on 1920-luvulta. Talouskeskus sekä muut lämpöä tarvitsevat rakennukset lämpiävä kotometsistä tuotetulla hakkeella. Sukupolvet vuoronperään ovat pihaa laittaneet kuntoon. Tilan tontilla kasvaa mäntyjä, kuusia ja vaahteroita. Piha-aluetta on hehtaarin verran. Pihassa on paljon marjapensaita, ihania omenapuita sekä pieni mansikkamaa. Kasvihuoneessa kasvatetaan tomaattia ja kurkkua omiksi tarpeiksi.

Tilalla panostetaan tulevaisuudessa lisää avoimuuteen ja asiakkaiden palveluun. Suunnitelmissa on olla avoinna kesäisin muutamia päiviä ja myydä tilan tuotteita. Avoimet ovet on Ylämaankarjatiloilla 7.6.2014 ja meidän tilalla on Suomen Highland Cattle Club Ry:n vuosinäyttely 23-24.8.2014 johon yleisö on myös tervetullutta.

Mökkivuokrausta Posiolla http://www.posionpetaja.fi/

Kommentteja