Kaijansaaren luomutila Lapinlahti, Itä-Suomi

  • Majoitus: kyllä
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Pentti Koistinen
Kaijansaarentie 171,
73100 Lapinlahti

Näytä kartalla →

Puhelin
040-5946589

Sähköposti

Kotisivu
www.kaijansaari.com →

Kaijansaaren luomutila toimii nimensä mukaisesti Kaijansaaressa Onkiveden rannalla n. 27 km Lapinlahdelta etelään ja n. 50 km Kuopiosta pohjoiseen.

Koististen päätila on perustettu 1949. Tilan nykyisen isännän Pentti Koistisen isä saapui tälle paikalle omien vanhempiensa kanssa ja aloitti tyhjästä pientilan perustamisen. Silloin Kaijansaari oli lähes asumaton ja sinne tultiin veneellä. Ensimmäinen silta on rakennettu 1951. Vanha suuri petäjä tarjosi kutsuvan maamerkin: tänne perustetaan koti!

Koistiset elelivät sittemmin kolmen sukupolven perheenä pienviljelijän elämää kasvattaen pikkuhiljaa karjakokoa. Vuonna 1971 tilalle rakennettiin silloisen mittapuun mukaan hyvin moderni 17 lehmän navetta. Tilanhoitoa jatkoi perheen kolmesta lapsesta Pentti vuonna 1982.

Vuosi 1997 oli tilan historiassa käännekohta. Navetta ja puolet karjasta paloi. Pentti-isännän piti miettiä koko elinkeinonsa uusiksi. Hän alkoi kehittää tilasta matkailu- ja luomumarjatilaa. Samalla hän kouluttautui hierojaksi. Tällä hetkellä tilalla on 8 ha mustaherukkaa, jonkin verran vadelmaa ja tyrniä. Vadelmaa ja tyrniä myydään itse poimittuna. Kesästä 2014 alkaen tilalta voi poimia itse luomumansikkaa. Myynnissä on myös kylmäpuristettua luomumustaherukkamehua.

Kaijansaaren lomamökit aloitti toimintansa vuonna 2000. Tuolloin Kaijansaareen rakennettiin kaksi täysin varusteltua ja talviasuttavia hirsimökkejä. Vuoden 2007 lopulla yritys osti kesämökin, joka kunnostettiin kesä käyttöä varten.

Tilalla sijaitsee myös ainutlaatuinen pyöreä, ekumeeninen kappeli, jonka ovet ovat aina auki ja siihen voi tutustua joko itse tai isännän opastamana. Kappelissa on myynnissä isännän tekemää puutaidetta.

Kommentteja