Kaksolan tila Outokumpu, Itä-Suomi

  • Majoitus: kyllä
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Jaakko Kaksonen
Viuruntie 15,
83500 Outokumpu

Näytä kartalla →

Puhelin
Jaakko Kaksonen, 050 5553 510

Sähköposti

Kotisivu
www.kaksola.fi →

Ympärivuotista majoitusta ja elämyksiä marjatilalla puhtaan ja luonnonkauniin Juojärven rantamaisemissa. Tilapolku kiertää koko tilan ympäri. Pieni yrttitarha, jossa yli 30 mauste- ja lääkekasvia.

Tilalla vuokramökkejä, joissa oma ranta, sauna ja vene

Mehuasemapalveluja elokuusta marraskuuhun. Mehuaseman lähellä oleva vihervaja asiakkaiden käytössä.

Suoramyyntiä tilalta: mansikoita, vadelmia, herukoita, tyrniä, karvaisia, saskatoonia, aroniaa ja pensasmustikkaa itsepoimintana, mansikkaa myös tilauksesta. Lisäksi varhaisperunaa ja elokuusta lähtien omia, pastöroituja mehuja. Jäädytettyä suoraan pensaasta puristettua tyrnimehua.

Pihapiirissä myös historiallisia rakennuksia: riihi, aitta ja nuottakota.

Järjestämme heinä-elokuussa ennakkovarauksesta pääsymaksullisia tilavierailuja ryhmille. Niiden yhteydessä vieraat voivat halutessaan tutustua jonkun marjan/marjojen esimerkiksi tyrnin viljelyyn ja kerätä omat marjat mukaan kotiin. Vierailujen sisältö ja hinta on sovittavissa ryhmän mukaan. Peruskierros tilapolulla kestää yleensä n. tunnin ja sisältää myös mehuasemaan ja yrttitarhaan tutustumisen.

Tilavierailulla pääsee tutustumaan tilan historiaan ja nykyisyyteen esittelykierroksen avulla. Lisäksi museoaitassa, huvimajassa tai ulkona voi kahvitella ja ostaa tilan tuotteita. Uintimahdollisuus nuottakodalta. Isompi hiekkaranta (Outokummun kaupunki) sijaitsee kilometrin päässä tilalta. Tilalta n. 15 minuutin ajomatkan päässä Outokummun vanha kaivos ja puolen tunnin ajomatkan päässä Valamon luostari Heinäveden puolella.

Kommentteja