Kuuminaisten tila Pori, Länsi-Suomi

  • Majoitus: ei
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: ei

Yhteystiedot

Kuuminaisten tila
Kuuminaistentie 359,
28660 Pori

Näytä kartalla →

Puhelin
040 5406214/ Eero

Sähköposti

Kotisivu

Facebook

Eettisesti kasvatettua Hereford –karjan luonnonlaidunlihaa suoraan tuottajalta

Kuuminaisten tilalla Porissa kasvatetaan liharotuista pihvikarjaa panostaen eläinten hyvinvointiin ja lajille ominaiseen käyttäytymiseen. Perheen sukupolvet ovat pyörittäneet tilaa 1860-luvulta alkaen, ja ensimmäiset herefordit Jenny ja Julia saapuivat tilalle vuonna 1978.

Tilan karja on siitossonneja lukuunottamatta tilalla syntynyt ja koko elämänsä kasvanut. Karja laiduntaa kesäisin Kuuminaisten niemen merellisillä luonnonlaitumilla ja toimii samalla Natura-alueiden maisemanhoitajana. Emolehmämme hoitavat itse vasikkansa, ja keväällä vasikat pääsevät emojen mukana laitumille viettäen koko laidunkauden emon kanssa.

Tuottamamme liha on vähärasvaista luonnonlaidunlihaa. Hereford –rodulle ominainen hyvä nurmirehun käyttökyky sekä luonnonlaitumen monipuolinen kasvisto ovat perusta lihan maukkaudelle ja mureudelle. Merenrantaniittyjen monipuolinen ravinto on karjalle mieluista ja luonnonlaitumen elinolosuhteet kaikin puolin luonnonmukaisia. Laiduntava karja tekee arvokasta työtä perinnebiotooppien säilymiseksi ja auttaa säilyttämään kauniin ja monimuotoisen luonnonmaiseman. Talviaikaan karja syö itse tuottamaamme rehua, joten liha on aitoa paikallisesti tuotettua lähiruokaa.

Luonnonlaidunlihalla tarkoitetaan syntymästään asti luonnonlaitumilla vapaana laiduntavista eläimistä saatua GMO -vapaata lihaa. Talvikauden rehun tulee olla vähintään 70 % karkearehua, soijatonta ja 100 % kotimaista tai luomua. WWF on julkaissut kriteerit luonnonlaidunlihan tuotannolle Suomessa. Lisätietoja luonnonlaidunlihasta löytyy WWF Suomen sivuilta. http://wwf.fi/alueet/suomi/metsalaidunhanke/luonnonlaidunliha

Kuuminaisten tilan luonnonlaidunlihaa myydään suoramyyntinä tilauspohjaisesti kuluttajille ja ravintoloihin. Toimitamme lähialueelle tilauksen suoraan asiakkaalle koriin maksutta. Tuottamamme liha on tarkastettua, läheisellä tilateurastamolla ammattilaisen teurastamaa, käsin leikattua ja vakuumiin pakattua. Kaikki tuotteet ovat heti käyttövalmiita, eli kokopaistit ja fileet 0-asteisessa kylmiössä raakakypsyttämällä valmiiksi mureutettuja ja jauheliha sekä palapaisti tuoreita.

Käy kotisivuillamme tutustumassa lihalajitelmaamme, seuraaviin tilausajankohtiin ja vinkkeihin, lihatilaus onnistuu suoraan sivujen kautta ja puhelimitse!

Kommentteja