Lintutila Siltajoen Sirkus Leppävesi, Keski-Suomi

  • Majoitus: ei
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Marianne Hautsalo
Siltajoentie 2,
41310 Leppävesi

Näytä kartalla →

Puhelin
044 9750415

Sähköposti

Facebook
www.facebook.com →

Pieni Lintutila sijaitsee maalaismaisemissa Laukaan Leppävedellä kivenheiton päässä Jyväskylästä. Tilalla asustaa kesyjä maatiaiskanoja ja komea aapiskukko, eksoottisia silkkikanoja, pörröisiä friseerattuja kanoja sekä pieniä vikkeliä kääpiökanoja. Sään salliessa kanat ulkoilevat pihassa yhdessä vilkkaan kissan ja uteliaan kanin kanssa. Kesäisin piha täyttyy ruusujen, pionien ja lukuisten perennojen tuoksuista. Hyvällä tuurilla vierailija saakin ostettua mukaansa palan maalaisidylliä taimen muodossa.

Erirotuisten kanojen lisäksi Siltajoen Sirkuksessa pääsee tutustumaan viiriäisiin. Tila on viiriäisenmunan tuottaja. Useampi parvi japaninviiriäisiä ja lihaviiriäisiä kuopsuttelee omissa tiloissaan pyöräytellen kauniita ja maukkaita munia. Viiriäisenmunat ovat pieniä, herkullisia ja kananmunaan verrattuna ravintorikkaampia. Munia voi käyttää kananmunan tavoin, mutta pienuutensa ansiosta ovat helpoimpia noin 3-4 minuutin keittämisellä sellaisinaan tai salaateissa, leivän päällä, voileipäkakkujen koristeena jne. Viiriäisenmunia voi ostaa suoraan tilalta tai Laukaan ja Tikkakosken lähiruokapiirien kautta. Toisinaan tarjoamme myös eettisesti kasvatettuja pulleita viiriäisiä patakukoiksi.

Lintutila Siltajoen Sirkuksen viiriäiset elävät lajinomaista, onnellista elämää, pienissä tutuissa parvissa. Nämä pienet kanalinnut ovat jokainen yksilöitä: toiset tykkäävät tulla kengän päälle juttelemaan ja kädestä syömään, toiset mieluummin kurkkivat ujosti puskien takaa.
Viiriäiset syövät GMO-vapaan rehun lisäksi paljon oman pihan antimia. Erityisesti mäkimeirami ja minttu ovat nopeasti nokkiin häviävää herkkua. Ruokana on säännöllisesti myös marjoja, hedelmiä, juureksia, kauraa, herneitä, siemeniä, piimää ja ruuantähteitä. Vaihtelevalla, monipuolisella ja mahdollisuuksien mukaan itse kasvatetulla ruualla takaamme muniin maukkaan maun ja ennen kaikkea viiriäisillemme hyvät oltavat.

Tervetuloa tutustumaan Siltajoen Sirkuksen lintuihin. Ilmoitathan tulostasi etukäteen.

Kommentteja