Peräkylän Tila Valkeala, Etelä-Suomi

  • Majoitus: ei
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Heini Peräkylä
,
Valkeala

Näytä kartalla →

Puhelin
044 3288 895

Sähköposti

Facebook
www.facebook.com →

Maitotila Kymenlaaksossa, Valkealassa. Peräkylän tilalla on maidontuotantoa ja maanviljelyä nyt kolmannessa sukupolvessa. Tilaa pyörittävät Heini, 28, sekä korvaamattomana apuvoimana hänen vanhempansa. Heinin puoliso on tilan ulkopuolella töissä, mutta touhuaa mukana tilan arjessa.

Parsinavetassa on paikat 36 lypsylehmälle ja tilat noin 20 nuorelle. Navettaa on laajennettu ja peruskorjattu vuosien varrella nykyiseen mittaansa. Tilalla on peltoa sen verran, että eläimet voivat laiduntaa kesäaikaan yötä-päivää ja talvella syödä omilta pelloilta korjattua säilörehua sekä viljaa. Viimeisimpiä uudistuksia ovat laakasiiloon tehdyt tilat tiineille hiehoille ja umpilehmille, sekä lehmien ympärivuotinen jaloittelu-alue.

Navetalla majailee myös hiirikissanvirkaa toimittavat kissat, Taiteilija ja Antero. Tilalta löytyy myös hevospihatto, jossa tällä hetkellä kaksi omaa ponia ja yksi vierashevonen. Pihapiiriä vahtii kaksi isoa koiraa ja tuvassa loikoilee kaksi kissaa.

Peräkylän tila ottaa mielellään vastaan vierailijoita ja esittelee tilan toimintaa sekä maitotilan arkea ja eläimiä. Kaikista vierailuista pyydämme soittamaan ja sopimaan ennakkoon, jotta olemme varmasti paikalla ja osaamme varata aikaa esittelylle.

Peräkylän tila tarjoaa mielellään innokkaille alan opiskelijoille harjoittelu- tai oppisopimuskoulutus -mahdollisuuksia. Meillä pääset harjoittelemaan maatilan töitä monipuolisesti, niin navetalla kuin pellollakin.

Kommentteja