Ratia Ranch Monninkylä, Askola, Etelä-Suomi

  • Majoitus: ei
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Asmo & Johanna Ratia
Viertolantie 90,
07230 Monninkylä, Askola

Näytä kartalla →

Puhelin
050 368 1463

Sähköposti

Kotisivu
www.ratiaranch.fi →

Facebook
www.facebook.com →

Luomutila Itä-Uudellamaalla, jossa kasvatetaan ylvästä ylämaankarjaa. Tilalla laiduntaa lähes viisikymmenpäinen ylämaankarjalauma – emoja, vasikoita ja sonneja. Lisäksi tilalta löytyy kanoja, koiria ja kissoja sekä kesäisin lampaita.

Tilallamme eläimiä kohdellaan hyvin ja rakkaudella. Tilamme on pieni perhetila, joka panostaa eläinten hyvinvointiin ja hoitoon. Nautamme saavat elää luonnonmukaista elämää laumassa lajitovereiden kanssa ja toteuttaa niiden rodunomaista käytöstä. Niitä hoidetaan useaan kertaan päivässä ja jokaista tarkkaillaan yksilönä. Eläimemme elävät ympärivuotisesti ulkona laajoilla laitumilla. Ne ovat sopeutuneet täydellisesti suomalaisiin sääolosuhteisiin. Laitumilla on tarjolla raikasta vettä, ravinteikasta ruokaa sekä tarvittavat vitamiinit ja kivennäiset sekä suojaa joko metsästä tai katoksesta.

Ylämaannautamme ja kaikki tilamme tuotanto kanoja lukuunottamatta on luonnonmukaisesti kasvatettua. Tilallamme ylämaankarja käyttää ravinnokseen kesäisin tuoretta nurmea ja talvisin korsirehua, teollisia kasvatusrehuja ei käytetä. Ainoastaan vieroitettaville sonneille ja hiehoille syötetään oman tilan luomuviljeltyä herne-kaurajauhoa muutaman kuukauden ajan. Muuten eläinten ruokintaan kuuluu ainoastaan nurmi sekä tarvittavat kivennäiset ja vitamiinit.

Myymme suoramyyntinä kasvattamamme karjan lihaa. Tilalla myös viljellään luomuviljaa myyntiin. Myös kananmunien ostomahdollisuus. Tilalle on mahdollista tulla tutustumaan karjan kasvatukseen sekä viljelyyn ennakkoon sopimalla isäntäväen kanssa.

Kommentteja