Riikolan Luomutila Käsämä, Itä-Suomi

  • Majoitus: ei
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Heli Hiltunen
Käsämäntie 37 a  ,
83430 Käsämä

Näytä kartalla →

Puhelin
050-3723714

Sähköposti

Facebook
www.facebook.com →

Olemme Käsämässä Liperin kunnassa Pohjois-Karjalassa ja painotumme puutrhatuotantoon. Tila on ollut luomutuotannossa vuodesta 1995 alkaen ja 2013 tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos. Tarkoitus on kehittää ja kasvattaa luomutuotantoa kun menekkiä ja kysyntää on.

Tilalla kasvatetaan luomuna mansikkaa, perunaa, juureksia ja vihanneksia. Pelloilla viljellään esikasveina viljaa ja viherlannoitusnurmea, joka luo hyvät kasvuedellytykset puutarhakasveille.

Päätuote tilalla on mansikka, josta tila on tunnettu. Mansikat poimitaan joka aamu tuoreena asiakkaalle varauskirjan mukaisesti. Tästä olemme hyvin tarkkoja, koska osa varaa mansikat jo tammikuussa. Edellisen päivän suuret varaukset  toteutuvat harvoin.  Lisäämme vuosittain mansikan pinta-alaa ja sen myötä pystymme myös tarjoamaan itsepoimintaa ennakkoon sovittuna aikana.

Mansikka avaa ovet kesäsesonkiin, samalla voi tilalla tehdä peruna, herne, nippusipuli, keräsalaatti, kurpitsa ja avomaaankurkku ostoksia. Elokuun puolella kypsyvät musta-ja viherherukat, omenat, porkkana, punajuuri, valkosipuli. Juures- ja vihannestuotevalikoima vaihtelee vuosittain hieman. Toimitamme talvisaikaan perunaa ja juureksia tilauksesta.

Myymme tuotteet pääasiassa suoramyyntinä ja lähiseudun taphtumissa. Joensuun torilta meidät voi löytää mansikka sesongin ollessa kuumimmillaan.

Tilalla asustaa 2 seurallista poikakissaa ja tulevana kesänä on myös kesäpossuja.

Kesäaikana tilalla on töitä aamusta iltaan, jos haluat viettää loma- tai vapaapäiväsi maata möyrien, eli tutustua tilan töihin, otamme mielellämme vastaan apukäsiä. Eli ns.vapaaehtoistyötä pääsee tekemään ainakin kitkemisen merkeissä. Tästä on kuitenkin sovittava ennen tuloa.

Muistettavaa: Soita ja varmista tuotteesi/ tulosi ennen kuin saavut.

Kommentteja