Rintalan tila Pöytyä, Länsi-Suomi

  • Majoitus: ei
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Anne ja Tapio RIntala
Oripääntie 999,
21900 Pöytyä

Näytä kartalla →

Puhelin
Anne 0500-448 552
Tapio 0500-257 280    

Sähköposti

Kotisivu
www.rintalantila.fi →

Facebook
www.facebook.com →

Rintalan luomutila sijaitsee Varsinais-Suomessa Pöytyän kunnassa Yläneen Keihäskosken kylässä. Anne ja Tapio ovat kasvattaneet lampaita ja viljelleet Tapion sukutilaa vuodesta 1982. Lampaita tällä Yläneenjokivarren maatilalla on ollut aina, sillä lampaat ovat erinomaisia pitämään mutkittelevan joen rannat siisteinä. Vuosien aikana viidestä häälahjalampaasta on kasvanut noin tuhannen lampaan katras. Euroopan Unioniin liittyminen sai aikaan päätöksen, että lampaiden määrää lisätään, harrasteluun paperimäärä oli liikaa. Pellot siirrettiin luomuun 1996 ja lampaat kymmenen vuotta myöhemmin, 2006. Eu on myös myöhemmin ohjannut tuotantoa, eläinmäärä on kasvanut siten, että tilalla on nyt noin 400 uuhta ja karitsoita syntyy noin 800 vuodessa.

Rintalan tila on erikoistunut suomenlampaiden kasvattamiseen ja niistä saatavien monipuolisten ja laadukkaiden tuotteiden myyntiin. Rotuna suomenlammas  on terve, eloisa ja helppo käsitellä. Se tuottaa paljon jälkeläisiä ja voi saada karitsoita ympäri vuoden. Lisäksi valkoisista, mustista ja ruskeista Suomenlampaista saadaan erittäin hienolaatuista villaa ja kauniita taljoja. Suomenlampaiden lisäksi tilalla on myös jonkin verran Kainuunharmas –rotuisia lampaita. Se on myös suomalainen alkuperäisrotu ja nimensä mukaisesti, tyypillisesti harmahtava väriltään. Kainuunharmaan villa on ehkä vieläkin pehmeämpää kuin Suomenlampaan.

Tilan uuhet on jaettu kolmeen eri poikimisryhmään, jolloin myös eläimiä menee teuraaksi ympäri vuoden. Se mahdollistaa tuotteiden myynnin ympärivuotisesti erilaisilla toreilla, markkinoilla ja REKO:issa. Lisäksi lihaa ja lihajalosteita myydään muutamiin luomu-/lähiruokakauppoihin sekä luomupiiriin. Päämarkkina-aluetta on tietysti Varsinais-Suomi ja Turku, mutta myös Helsingissä käydään esim. Hakaniemen Maalaismarkkinoilla ja Tuomaan Markkinoilla. Osa lihoista menee ravintoloihin, jotka arvostavat kotimaista lähellä tuotettua raaka-ainetta. Villatuotteita myydään myös käsityömessuilla.

Tilalla järjestetään joskus yleisölle avoimia tapahtumia.

Kommentteja