Sormulan luomutila Sotkamo, Pohjois-Suomi

  • Majoitus: ei
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Jouko Sormunen ja Johanna Räsänen
Tipasojantie 56,
88600 Sotkamo

Näytä kartalla →

Puhelin
040 5919 836
050 540 4792

Sähköposti

Facebook
www.facebook.com →

Sormulan luomutila sijaitsee Tipasojalla Sotkamossa. Tilalla on alkuperäiskarjaa, kyyttöjä. Nelikymmenpäisen kyyttökarjan pääasiallisena tehtävänä on maisemanhoito valtakunnallisesti arvokkaalla perinnebiotooppialueella Naapurinvaaralla Sotkamossa. Viidenkymmenen hehtaarin maisemanhoitoalueilla on opastettuja luontopolkuja ja ne ovat vapaasti retkeilijöiden käytettävissä.

Suomenlampaita ja kainuunharmaksia on kolmekymmentä. Myös lampaat tekevät kesäisin ja syksyisin maisemanhoitotyötä eri puolilla Sotkamoa.

Eläintenlihaa myydään kuluttajille suoraan tilalta. Suoramyyntitilat valmistuvat kevään 2015 aikana.

Maatiaiskanat saapuivat tilalle kesällä 2014. Paimiolainen Edward-kukko paimentaa ilmajokilaista kanalaumaansa. Munantuotantoa kasvatetaan pikkuhiljaa.

Viljelyksessä on luomumansikkaa (lajike Polka) noin hehtaari. Kesällä 2015 istutetaan lisää mansikkaa. Makeata mansikkaa voi käydä poimimassa itse, hakea poimittuna tai tilata kotiinkuljetettuna lähialueelle. Tilalla viljellään myös perunaa, porkkanaa, sipulia ja lanttua sekä viljoista ruista.
Tila on täysluomutila ja se pyrkii toiminnassaan omavaraisuuteen ja suosii kierrätystä niin ravinteissa kuin materiaaleissa. Tilan elämää voi seurata Maajussin morsian -blogista osoitteesta maajustiina.blogspot.fi. Tilavierailut ovat mahdollisia etukäteen sovittuna ajankohtana. Tarjolla on kotimajoitusta; halutessaan voi osallistua tilan askareisiin.

 

Kommentteja