Väinölän luomutila Kerimäki, Itä-Suomi

  • Majoitus: ei
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Väinölän luomutila
Ukonmurrontie 154,
58200 Kerimäki

Näytä kartalla →

Puhelin
050 494 8053

Sähköposti

Kotisivu
www.vainolanluomu.net →

Facebook
www.facebook.com →

Väinölän luomutila sijaitsee maailman suurimman puukirkon pitäjässä Kerimäellä. Tilalla viljellään yrttejä, valkosipulia ja kuivakukkia. Valikoimiin kuuluvat myös koivunoksista valmistetut erilaiset kukkakorit, -astiat ja amppelit. Väinölässä asustaa myös maatiaiskanoja.

Tuotteita on saatavana lähialueen markkinoilla ja muissa toritapahtumissa. Heinäkuussa luomutilan väki on päivittäin maankuululla Savonlinnan torilla. Heinä-elokuussa kukkapellolla pääsee mukavaan sadonkorjuutyöhön, kun kymmenet eri kukkalajit puhkeavat täyteen loistoonsa. Kukkien itsepoiminta on hauska ja edullinen tapa hankkia kukat juhlaan, arkeen ja askarteluun!

Olemme avoinna kesällä ma-su klo 9-19. Kukkapellot sijaitsevat aivan tien vieressä, joten pääsy pellolle on vaivatonta. Pellon laidalla olevasta katoksesta voit lainata kaikkia kukkien poimimiseen tarvittavia välineitä: keruukorit, sakset, veitset, sankot, kuminauhat… Katoksesta löytyy myös ajantasainen hinnasto. Pääsääntöisesti kimpullinen kukkia maksaa 5 e, ja korillinen 18 e. Yksittäishintaiset lajit (mm. auringonkukka, koristekaali) ilmoitetaan erikseen. Normaalina kesinä kukkapellolla voi kulkea tavallisissa varusteissa. Tarvittaessa lainaamme saappaita ja sadetakkeja.

Pellon laidalla pikkuinen Pihapuoti palvelee kesäaikaan tilalla vierailevia. Myytävänä on punottuja risutuotteita, taimia ja yrttejä. Vuosittain elokuussa järjestämme ohjelmallisen Kesäkukkapäivän. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa kukkasidonnan ja erilaisten kädentaitojen merkeissä.

Kommentteja