Varpulan Luomumarjatila Talma, Etelä-Suomi

  • Majoitus: ei
  • Ruokailu: ei
  • Suoramyynti: kyllä
  • Tilavierailut: kyllä

Yhteystiedot

Riitta Rantanen
Kumpare 33,
04240 Talma

Näytä kartalla →

Puhelin
0400 811920
040 5063780

Sähköposti

Kotisivu
www.varpula.fi →

Facebook
www.facebook.com →

Historiaa:
Varpulan Luomutilan päärakennuksen hirret on kotoisin 1749 rakennetusta Lapuan puukirkosta. Myöhemmin hirsistä rakennettiin komia pohjalaistalo Kauhavalle v. 1833. Vuonna 2003 huonoon kuntoon päässyt talo purettiin ja hirret siirrettiin, talo koottiin ja kunnostetiin Sipoon Talmaan lähelle Keravaa. Tänä päivänä Varpulan Luomutila rakennuksineen, peltoineen ja kotieläimineen elää vilkasta maalaiselämää. Vuosittaisia vierailijoita on satoja ja taas satoja.
Tilalla viljellään itsepoimintaa ja tilausmyyntiä varten luomumansikkaa sekä luomumustaherukkaa. Luomukansikasta tuotetaan kylmäpuristettua luomumansikkamehua 9 e/plo. Tilan lampaiden villasta kehrätään lankaa ja sitä on myynnissä 8 e/ kg.
Tila työllistää huhtikuusta lokakuuhun koululaisia ja opiskelijoita, joita opastetaan työn lisäksi toimimaan työelämässä.
Heinäkuu on vuoden vilkkainta aikaa. Silloin saapuvat mansikanpoimijat ja perheet viettämään kesäpäivää mansikkamaalla, rapsuttamaan tilan kesyjä lampaita, ruokkimaan maatiaiskanoja heinillä ja nauttimaan eväitä tai Varpulan KesäKahvilan tuoreita herkkuja.

Näin löydät perille:
Kesällä mansikkaopasteet Talmassa perille asti.
Huom! Mikäli navigaattori ei tunne Kumparetta, kannattaa kirjoittaa osoitteeksi Laaksotie 100, Talma.

Kommentteja